ZAMONAVIY KIBERJINOYATCHILIK: UNING TRANSCHEGARAVIY XUSUSIYATLARI, OQIBATLARI VA UNGA QARSHI KURASHISHDA AMALIY TAKLIFLAR - A.A.Iminov; Patidinov Saidislom Xusanboy oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada global tarmoqda axborot texnologiyalaridan foydalangan holda sodir etilayotgan kiberjinoyatchilikning ijtimoiy-huquqiy tabiati va uning turlari tahlil qilinadi. Maqolada kiberjinoyatlarning transchegaraviy xususiyati, an’anaviy jinoyatlardan farqi va jamiyatga yetkazayotgan iqtisodiy-ma’naviy zararlari yoritilgan. Eng muhimi, maqolada kiberjinoyatchilikning oldini olish, raqamli dalillarni yig‘ish mexanizmlarini takomillashtirish hamda ushbu xavfga qarshi kurashish samaradorligini oshirish bo‘yicha aniq qonunchilik va amaliy takliflar ilgari surilgan.