JINOYAT-IJROIYA QONUNCHILIGI VA XALQARO HUQUQIY HUJJATLAR - Qurbonov Asilbek Asror oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada mahkumlarning huquqlarini himoya qilishga qaratilgan xalqaro konvensiyalar va qoidalar, O‘zbekiston Respublikasi jinoyat-ijroiya qonunchiligini xalqaro huquq hamda ilg‘or xorijiy tajribalarni inobatga olgan holda takomillashtirish, mahkumlarning huquqlari, erkinliklari va qonuniy manfaatlarining himoyasini ta’minlash borasida so‘ngi yillarda amalga oshirilayotgan islohotlar, mahkumlar qonunda belgilangan cheklashlardan tashqari O‘zbekiston Respublikasining barcha fuqarolari bilan bir xil huquq va erkinliklarga ega ekanligi, ozodlikdan mahrum etishga hukm qilingan shaxslarning roziligi bilan ularga psixologik yordam ko‘rsatilishi yoritib berilgan.