MAYKL VIGGLESVORZNING “QIYOMAT KUNI” ASARIDA PURITAN ESXATOLOGIYASINING BADIIY TALQINI - Ziyodullayeva Maftuna Ixtiyor qizi; A.F.Ismatov (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mustamlaka davrida yaratilgan diniy she’rlardan biri Maykl Vigglesvorz qalamiga mansub “The Day of Doom” (“Qiyomat kuni”) asari o‘z davrining eng mashhur diniy she’rlaridan biriga aylangan bo‘lib, unda puritan dunyoqarashi, ayniqsa Kalvinizm ilohiyotining asosiy g‘oyalari yaqqol ifoda etilgan. She’rda, shuningdek, Qiyomat kuni tasviri orqali Xudo va inson o‘rtasidagi ramziy suhbat ham badiiy tarzda aks ettiriladi. Mazkur maqolada Maykl Vigglesvorzning “The Day of Doom” (“Qiyomat kuni”) nomli she’riy asari tahlil qilinadi hamda unda mustamlaka davri Amerika adabiyotiga xos bo‘lgan puritan dunyoqarashi va Kalvinizm ilohiyotining badiiy ifodasi yoritiladi.