MODERN TECHNOLOGY IN TEACHING: TOOLS, METHODS AND IMPACT - Ziyodullayeva Maftuna Ixtiyor qizi; Nasiba Karimova (daughter of Abdullo) (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola zamonaviy ta’lim muhitida texnologiyaning ko’p qirrali rolini o’rganadi. Unda an’anaviy pedagogik yondashuvlarni o’zgartirayotgan sun’iy intellektga asoslangan o’quv platformalari, virtual reallik simulyatsiyalari va onlayn hamkorlik muhitlari kabi turli innovatsion vositalar va usullar ko’rib chiqiladi. Maqola ushbu texnologiyalarning talabalar faolligi, shaxsiylashtirilgan ta’lim tajribalari va ta’limni yetkazib berishning umumiy samaradorligiga sezilarli ta’sirini tahlil qiladi. Yakunida, u o’qituvchilarning yanada dinamik va qulay o’quv ekotizimlarini rivojlantirish uchun ushbu yutuqlarga moslashish va ulardan foydalanish zarurligini ta’kidlaydi.