BANK TIZIMINING IQTISODIYOTDAGI OʻRNI VA UNI RIVOJLANTIRISHGA DOIR ILMIY-NAZARIY YONDASHUVLAR - Gʻafforov Muxriddin (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada bank tizimining iqtisodiyotdagi oʻrni va uni rivojlantirishga doir ilmiy-nazariy yondashuvlar tahlil qilingan. Jahon va Markaziy Osiyo mamlakatlari tajribasini oʻrgangan holda bank tizimining iqtisodiy oʻsishga ta’siri, moliyaviy vositachilik funksiyasi va kapital oqimini boshqarishdagi ahamiyati koʻrsatib berilgan. Maqolada shuningdek, bank tizimini rivojlantirish yoʻlidagi asosiy nazariy modellar, davlat va xususiy banklar oʻrtasidagi nisbat, raqamli transformatsiya va xalqaro integratsiya masalalari muhokama qilingan.