XORIJIY TAJRIBALAR ASOSIDA O’ZBEKISTONDA BANK TIZIMINING ZAMONAVIY HOLATI TAHLILI VA RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - G’afforov Muxriddin Sobirjon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada O’zbekiston Respublikasi bank tizimining zamonaviy holati xorijiy mamlakatlar (Xitoy, Germaniya, Janubiy Koreya va Qozog’iston) tajribalari bilan qiyosiy tahlil asosida o’rganiladi. Tadqiqotda raqamli transformatsiya, kapital etarliligi, xizmat sifati va moliyaviy inklyuziya yo’nalishlari bo’yicha xalqaro amaliyot tahlil qilinib, O’zbekiston bank tizimini modernizatsiya qilishga doir aniq takliflar ishlab chiqiladi. Olingan natijalar raqamlashtirishni jadallashtirish, xususiy bank sektorini kengaytirish va xalqaro standartlarga integratsiyalashning istiqbolli yo’nalishlarini belgilaydi.