TRIGONOMETRIK TENGLAMALAR - Tilavov Qudratbek Rustam o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada trigonometrik tenglamalar, ularning asosiy turlari hamda yechish usullari haqida ma’lumot berilgan. Trigonometrik tenglamalarni yechishda asosiy trigonometrik formulalar, ayniy almashtirishlar va grafik usullardan foydalanish yoritilgan. Shuningdek, maqolada oddiy va murakkab trigonometrik tenglamalarni yechish misollari keltirilib, o‘quvchilarning mantiqiy fikrlashi hamda matematik bilimlarini rivojlantirishdagi ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan.