SAMARQAND VILOYATI MADANIY MEROSNI O‘QITISH BO‘YICHA TAJRIBA-SINOV ISHLARI VA ULARNING NATIJALARI - Tillayeva Dilshoda (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Samarqand viloyatidagi madaniy meros obyektlarini ta’mirlash va qayta tiklash jarayonlarini o‘qitish metodikasi, shuningdek, mazkur sohada olib borilgan tajriba-sinov ishlari va ularning natijalari batafsil tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi — madaniy merosni o‘qitish jarayonida metodik yondashuvlarni shakllantirish, amaliyotga tatbiq etish va talabalarning kasbiy ko‘nikmalarini rivojlantirish yo‘llarini aniqlashdir. Maqolada nafaqat tarixiy va madaniy kontekst, balki zamonaviy pedagogik metodlar ham o‘rganilgan va amaliy tajriba asosida tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari Samarqand viloyatidagi madaniy meros obyektlarini saqlash va ularni ta’mirlash jarayonlarini samarali o‘qitish imkoniyatlarini yoritadi.