NARRATIVE STRATEGIES IN FEMALE-CENTERED FICTION - RAZZAQOVA MADINAXON IQBOLJON QIZI (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada ayol markazli badiiy asarlarda qo‘llaniladigan narrativ strategiyalar tahlil qilinadi. Zamonaviy nasrda ayol qahramonlarning ichki dunyosini ochib berishda ichki monolog, retrospektiv tasvir, psixologik detal va subyektiv hikoyalash usullarining o‘rni o‘rganiladi. Shuningdek, ayol tajribasi, ruhiy kechinmalar va ijtimoiy muammolarning badiiy ifodasi zamonaviy adabiyot misolida ko‘rib chiqiladi.