O’PKA SARATONI DIAGNOSTIKASI VA STADIYALASHTIRISHDA EBUS-TBNA NING AFZALLIKLARI - Yusupov Oybek Maqsud o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya / Аннотация / Abstract Dolzarbligi: O’pka saraton kasalligi dunyo bo’yicha eng keng tarqalgan onkologik kasalliklardan biri bo’lib, GLOBOCAN 2022 ma’lumotlariga ko’ra har yili 2,48 million yangi holat qayd etiladi va 1,82 million bemor hayotini yo’qotadi. Kasallikni kech aniqlash belgilangan prognozni sezilarli darajada yomonlashtiradi. Maqsad: O’pka saraton kasalligini diagnostika qilish va stadiyalashtirish jarayonida EBUS-TBNA ning an’anaviy usullarga nisbatan afzalliklarini tizimli tahlil qilish.