O‘QITUVCHILARDA KASBIY STRESS VA CHARCHOQLIKNI YENGISHNING PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI VA AMALIY TAVSIYALARI - Kamilova Dildora Hayitovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktabi o‘qituvchilari orasida kuzatiladigan kasbiy stress va emotsional charchoq (burnout) muammosi atroflicha tahlil qilinadi. Tadqiqot Buxoro viloyati Buxoro tumani 31-maktab psixologi Kamilova Dildora Hayitovnaning amaliy tajribasi asosida olib borilgan bo‘lib, unda o‘qituvchilarda stress omillari, uning belgilari, salbiy oqibatlari hamda kasbiy charchoqni oldini olish va yengishga qaratilgan psixologik mexanizmlar yoritilgan.