SIFAT MENEJMENTI: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA AMALIYOT - Abduraxmonov Jasurbek Lutfullo o'g'li; Qo’ldosheva Dilnavoz Baxodir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada sifat menejmenti tizimining nazariy asoslari, zamonaviy yondashuvlar va amaliy tatbiq etish usullari keng ko’lamda tahlil qilinadi. Maqolada ISO 9001:2015 xalqaro standarti talablari, Umumiy Sifat Boshqaruvi (TQM) metodologiyasi, Olti Sigma (Six Sigma) va Lean boshqaruv tizimlarining korxona faoliyatiga ta’siri o’rganiladi. Sifat ko’rsatkichlarini oshirishning amaliy yo’llari, mijozga yo’naltirilgan yondashuv, jarayonlarga asoslangan boshqaruv va doimiy takomillashtirish tamoyillari chuqur tahlil etiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko’rsatadiki, sifat menejmenti tizimini samarali joriy etish korxonaning raqobatbardoshligini oshiradi, xarajatlarni qisqartiradi va iste’molchilar qoniqishini yaxshilaydi. Maqola iqtisodiyot, menejment va muhandislik yo’nalishidagi mutaxassislar hamda tadqiqotchilar uchun amaliy ahamiyatga ega.