AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARI YORDAMIDA INGLIZ TILINI O‘QITISHNING ZAMONAVIY METODIK ASOSLARI VA SAMARADORLIGI - Ergashaliyeva Arofat Mo’minjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining ingliz tilini o‘qitish jarayonidagi o‘rni va metodik ahamiyati tahlil qilingan. Zamonaviy ta’lim tizimida AKT vositalaridan foydalanish o‘quvchi va talabalarning bilim olish jarayonini yanada samarali, interaktiv va qiziqarli tashkil etishga xizmat qilishi yoritilgan. Shuningdek, multimedia vositalari, onlayn platformalar va mobil ilovalarning til ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada kommunikativ va interaktiv yondashuvlarning afzalliklari ham bayon etilgan. Bundan tashqari, AKTdan foydalanish davomida talaba uchraydigan ayrim texnik va metodik muammolar ham tahlil qilinib, ularni bartaraf etish yuzasidan turli fikrlar keltirib o’tilgan