SUN’IY INTELLEKT (AI) ASOSIDAGI PLATFORMALARNING TIL O‘RGANISHGA TA’SIRI - Saloxiddinova Sevara Abdiraxmonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada sun’iy intellekt (AI) asosidagi platformalarning ingliz tilini xorijiy til sifatida (EFL) o‘rganish jarayoniga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda AI texnologiyalarining o‘quvchilarga individual yondashuvni ta’minlash, moslashuvchan o‘quv muhitini yaratish hamda o‘rganish samaradorligini oshirishdagi roli yoritiladi. Shuningdek, o‘quvchilarning motivatsiyasi, mustaqil o‘rganish kompetensiyalari va til ko‘nikmalarining (ayniqsa, speaking va listening) rivojlanish darajasi o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari AI asosidagi platformalar o‘quvchilarning faolligini oshirishi, bilimlarni mustahkamlashi va til o‘zlashtirish jarayonini tezlashtirishini ko‘rsatadi. Shu bilan birga, texnologiyaga ortiqcha bog‘liqlik, texnik muammolar va insoniy muloqotning kamayishi kabi ayrim cheklovlar ham aniqlangan.