JAMOATCHILIK NAZORATINI AMALGA OSHIRISHDA KONSTITUTSIYA VA QONUN USTUVORLIGINI TA’MINLASH: NAZARIY HAMDA AMALIY MUAMMOLAR VA ULARNING HAL ETISH YO‘LLARI - Mansur Meyliyev Nemat o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasining muqaddimasida O‘zbekiston xalqi huquqiy davlat barpo etishni o‘z oldiga ulug‘vor vazifa qilib qo‘yganligi qayd qilingan. Huquqiy davlatning muhim va ajralmas belgisi hamda adolat - bu Konstitutsiya va qonun ustuvorligi hisoblanadi. Qonun ustuvorligi sohasidagi kamchiliklar va ularning yechimlari haqida batafsil maqolada to‘xtalib o‘tamiz.