MAKTAB PSIXOLOGINING O‘QUVCHILAR RUHIY BARQARORLIGINI TA’MINLASHDAGI O‘RNI VA VAZIFALARI - Yoʼldosheva Nasiba Muxtorovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktab psixologining o‘quvchilar ruhiy barqarorligini ta’minlashdagi o‘rni, uning asosiy vazifalari hamda ta’lim jarayonidagi psixologik xizmatning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning emotsional holati, stress va xavotir kabi psixologik muammolarni erta aniqlash va bartaraf etishda maktab psixologining profilaktik va korreksion faoliyati tahlil qilingan. Maqolada psixologik diagnostika, individual va guruhiy maslahatlar, treninglar hamda ota-onalar bilan hamkorlik ishlarining o‘quvchilar ruhiy barqarorligini mustahkamlashdagi roli haqida fikr yuritilgan. Bundan tashqari, sog‘lom psixologik muhit yaratish va o‘quvchilarning shaxsiy rivojlanishini qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.