ZAMONAVIY KASB-HUNARLARNING YOSHLAR KELAJAGIDAGI AHAMIYATI - Kenjayeva Nargiza Urinbayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy kasb-hunarlarning yoshlar hayotidagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Bugungi kunda fan-texnika va axborot texnologiyalarining jadal rivojlanishi natijasida yangi kasb va mutaxassisliklarga bo‘lgan ehtiyoj ortib borayotgani tahlil qilingan. Shuningdek, yoshlarni zamonaviy kasb-hunarlarga yo‘naltirish, ularda kasbiy kompetensiyalarni shakllantirish hamda mehnat bozoriga mos malakali kadrlar tayyorlashning muhim jihatlari haqida fikr yuritilgan. Maqolada zamonaviy kasb-hunarlarning yoshlarning mustaqil hayotga tayyorlanishi, bandligini ta’minlash va jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni ochib berilgan.