O‘SMIRLARDA O‘Z-O‘ZIGA ISHONCHNI SHAKLLANTIRISHDA MAKTAB PSIXOLOGINING AHAMIYATI - Usanov Hakimbek Boyburi oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘smirlarda o‘z-o‘ziga ishonchni shakllantirish jarayoni, unga ta’sir etuvchi psixologik va ijtimoiy omillar hamda bu jarayonda maktab psixologining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, o‘smirlik davrida o‘ziga baho berish, emotsional barqarorlik va shaxsiy rivojlanishning psixologik asoslari tahlil qilingan. Maqolada maktab psixologi tomonidan olib boriladigan diagnostika, individual yondashuv, psixologik treninglar va motivatsion suhbatlar orqali o‘quvchilarda o‘ziga ishonchni rivojlantirish usullari ko‘rib chiqilgan. Bundan tashqari, sog‘lom psixologik muhit yaratish va oila hamda maktab hamkorligining ahamiyati bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.