MAKTAB PSIXOLOGI FAOLIYATIDA OTA-ONA BILAN HAMKORLIKNING SAMARALI YO‘LLARI - Otajonova Sadoqat Xamdamovna; Jumaniyozova Nafisa Soporboyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktab psixologi faoliyatida ota-onalar bilan hamkorlikni tashkil etishning samarali yo‘llari, uning psixologik va pedagogik ahamiyati yoritilgan. O‘quvchilarning shaxsiy rivojlanishi, emotsional barqarorligi va xulq-atvorini shakllantirishda oila va maktab hamkorligining o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, ota-onalar bilan ishlashning zamonaviy usullari, jumladan psixologik maslahatlar, treninglar, suhbatlar va profilaktik tadbirlarning samaradorligi ko‘rib chiqilgan. Maqolada maktab psixologi va ota-onalar o‘rtasidagi hamkorlikni mustahkamlash orqali o‘quvchilarning muammolarini erta aniqlash va ularni bartaraf etish imkoniyatlari yoritilgan.