1 VA 5-SINF O‘QUVCHILARINING YUQORI BOSQICHGA MOSLASHUVINI O‘RGANISH - Hojiyeva Dildora Ibragimovna; Hayitova Sanobar Erkinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada 1-va 5-sinf o‘quvchilarining yangi ta’lim bosqichiga moslashuv jarayonining psixologik xususiyatlari yoritilgan. O‘quvchilarning maktab muhitiga moslashishida uchraydigan qiyinchiliklar, emotsional holatlar va ularga ta’sir qiluvchi omillar tahlil qilingan. Shuningdek, moslashuv jarayonida o‘qituvchi, psixolog va ota-onalarning hamkorligi hamda psixologik yordamning ahamiyati haqida fikr yuritilgan.