O‘QUVCHILARDA O‘QUV MOTIVATSIYASINI OSHIRISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Poʻlatxonova Nozimaxon Muhammadxon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarda o‘quv motivatsiyasini shakllantirish va oshirishning psixologik usullari yoritilgan. O‘quvchilarning bilim olishga bo‘lgan qiziqishi, ichki ehtiyoji va faolligini rivojlantirishda psixologik yondashuvlarning ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, motivatsiyani pasaytiruvchi omillar hamda ularni bartaraf etishda o‘qituvchi, psixolog va ota-onaning o‘rni haqida fikr yuritilgan.