O‘QUVCHILARDAGI STRESSINI OLDINI OLISHDA MAKTAB AMALIYOTCHI PSIXOLOGINING MUHIM VAZIFALARI - Mirzaxujayeva Oydina O'ktamjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarda uchraydigan stress holatlari, uning kelib chiqish sabablari hamda stressning oldini olishda maktab amaliyotchi psixologining muhim vazifalari yoritilgan. O‘quvchilarning ruhiy salomatligini saqlash, stressli vaziyatlarni kamaytirish va sog‘lom psixologik muhit yaratishda psixologik xizmatning ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, psixoprofilaktik ishlar, psixologik treninglar va individual yondashuvlarning samaradorligi haqida fikr yuritilgan.