TAʼLIM TIZIMIDA IQTIDORLI VA QOBILIYATLI BOLALAR BILAN ISHLASHNING SAMARALI PSIXOLOGIK USULLARI - Musaeva Nasiba Orazbaevna; Karakulova Aysholpan Bekkalievna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada ta’lim tizimida iqtidorli bolalar bilan ishlashning samarali psixologik usullari yoritilgan. Iqtidorli o‘quvchilarning psixologik xususiyatlari, ularning qobiliyat va iste’dodini rivojlantirishga xizmat qiluvchi zamonaviy yondashuvlar tahlil qilingan. Shuningdek, o‘qituvchi, psixolog va ota-onalarning hamkorligi asosida iqtidorli bolalarni qo‘llab-quvvatlashning muhim jihatlari haqida fikr yuritilgan.