AMALIYOTCHI PSIXOLOG TOMONIDAN O‘SMIRLARDA TARBIYASI “QIYIN”LIK HOLATINI KELIB CHIQISH SABABLARINING TADQIQ ETILISHI - Jumayeva Margʻuba Tolibovna; Sadillayeva Saida Salimovna; Toyirova Zarina Shuhrat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘smirlarda tarbiyasi “qiyin”lik holatining kelib chiqish sabablari hamda ularni amaliyotchi psixolog tomonidan tadqiq etish masalalari yoritilgan. O‘smirlik davridagi psixologik o‘zgarishlar, oilaviy va ijtimoiy omillarning ta’siri hamda xulq-atvordagi muammolarni aniqlash usullari tahlil qilingan. Shuningdek, amaliyotchi psixologning diagnostik, profilaktik va korreksion faoliyatining ahamiyati haqida fikr yuritilgan.