CHIZIQLI TENGLAMALAR SISTEMASINI MATHCAD DASTURIDA YECHISHNING TURLI USULLARI - Sharofutdinov Iqboljon Usmonjon o‘g‘li; Erkinova Niginabonu Hamidulla qizi Farg‘ona davlat universiteti talabasi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada chiziqli tenglamalar sistemasini yechishning uchta asosiy usuli – Gaus eliminatsiyasi, Kramer qoidasi va teskari matritsa usuli – batafsil ko‘rib chiqilgan. Har bir usulning matematik asosi, qo‘llanilish doirasi, afzalliklari va kamchiliklari tahlil qilingan. Bundan tashqari, Mathcad kompyuter algebra tizimida ushbu usullarning amaliy qo‘llanilishi, dasturlash imkoniyatlari va natijalar tasvirlanishi ilmiy jihatdan yoritilgan. Maqola talabalar va ilmiy tadqiqotchilar uchun nazariy va amaliy qo‘llanma sifatida tavsiya etiladi.