O‘ZBEK TILIDA OLMOSHLARNING MATN SHAKLLANTIRUVCHI VA SINTAKTIK BOG‘LOVCHILIK XUSUSIYATLARI - Mardonova Munojot (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Maqolada olmoshlarning lisoniy tizimdagi o‘rni, xususan, ularning matn tarkibidagi bog‘lovchi imkoniyatlari tadqiq qilingan. Nutqiy jarayonda mazkur so‘z turkumining anoforik (oldingi fikrga ishora qilish) va kataforik (keyingi fikrga ishora qilish) funksiyalari ilmiy tahlilga tortilgan. Yordamchi vazifalarni bajarish orqali olmoshlarning fikriy izchillikni ta’minlash hamda takrorlarning oldini olishdagi pragmatik ahamiyati keng yoritilgan.