GLOBALLASHUV SHAROITIDA ZAMONAVIY MUSIQASHUNOSLIK: MUAMMOLAR VA XALQARO TAJRIBA - Pardayeva Jumagul Absamat qizi; Barno Shamshiyeva (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Maqola XXI asr musiqashunosligida globallashuv, raqamli texnologiyalar va iqtisodiy jarayonlarning ta’sirini tahlil qiladi. O‘zbek musiqashunosligidagi asosiy muammolar: nazariyaning yetishmasligi, maqom va an’anaviy tizimlarning ilmiy modellashtirilmasligi, raqamli arxivlarning kamligi va ilmiy raqobatning pastligi. Maqolada milliy musiqiy nazariyani modernizatsiya qilish, raqamli tahlilni joriy etish, musiqani iqtisodiyot bilan bog‘lash, grant va raqobat tizimini mustahkamlash, global kontekstda milliy musiqani tadqiq etish kabi strategic vazifalar belgilangan.