HUDUDLARDA TURIZM ORQALI BARQAROR BANDLIKNI TA’MINLASHNING IQTISODIY MAZMUNI VA HOZIRGI HOLATI - Karimova Tursunoy Raxmonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqola ishida hududlarda turizm sohasini rivojlantirish orqali barqaror bandlikni ta’minlash mexanizmlari ilmiy jihatdan o‘rganiladi. Tadqiqotda turizmning hududiy iqtisodiy rivojlanishga ta’siri, yangi ish o‘rinlarini yaratishdagi roli hamda aholi bandligini oshirishdagi imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, turizm infratuzilmasini rivojlantirish, xizmatlar sifatini oshirish, mahalliy resurslardan samarali foydalanish va tadbirkorlik faoliyatini qo‘llab-quvvatlash orqali barqaror bandlikni ta’minlash mexanizmlari ishlab chiqiladi. Maqolada hududiy turizm salohiyatidan foydalanish asosida iqtisodiy barqarorlikni mustahkamlash va aholi daromadlarini oshirish bo‘yicha ilmiy-amaliy takliflar beriladi.