TIMSS, PISA, AGMA VA TALIS XALQARO BAHOLASH DASTURLARINING TA’LIM SIFATINI OSHIRISHDAGI ROLI - Ro`ziboyeva Ma`mura Abdunabiyevna; Xoliqulova Husnora Xusanboy qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada xalqaro miqyosda ta’lim sifatini baholashga qaratilgan TIMSS, PISA, AGMA va TALIS dasturlarining mazmun-mohiyati, maqsadi hamda ta’lim tizimini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Mazkur tadqiqotlar o‘quvchilarning bilim va ko‘nikmalarini xalqaro mezonlar asosida baholash, ta’lim siyosatini takomillashtirish va pedagogik faoliyat samaradorligini oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada ushbu dasturlarning o‘zaro farqli va umumiy jihatlari yoritilib, ularning O‘zbekiston ta’lim tizimi uchun dolzarbligi asoslab beriladi.