OSIYO MAMLAKATLARIDA TA’LIM-TARBIYA JARAYONINING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI VA ULARNING QIYOSIY TAHLILI - Ro‘ziboyeva Ma’mura Abdunabiyevna; Nurmurodova Muslimaxon Elmurod qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: XXI- asr global raqobat davri, bugungi kunning asosi jismoniy mehnatdan ko’ra aqliy va konseptual qobiliyatga ko’proq talabgor bo’lmoqda. Inson kapitali hozirgi tuzumning eng katta strategik maqsadidir. Bu zafarli yo’lda eng ko’p yutuq va kuchga ega bo’layotgan mintaqa sifatida Osiyoning harakatlari yaqqol ko’zga tashlanadi. Osiyoning kuchi uning yakdil va barqaror fenomini timsolida namoyon bo’lmoqda. Albatta har bir geografik okrug o’z identiklik va imtiyozli jihatlari bilan ajralib turadi. Biroq Osiyo qit’asi ma’lum qismlarda hamfikrlilik konseptsiyasiga ega. Ushbu ilmiy ko’rgazma sizga ilg’or davlatlar ta’lim modellarining o’ziga xos jihatlari va texnologik intizom, o’qituvchi meritokratiyasining ahamiyati va rivojlantirish doirasidagi fikr va tahlillarni taqdim etadi.