LIDERLIK KOMPETENSIYALARI ASOSIDA INSON RESURSLARINI RIVOJLANTIRISH STRATEGIYALARI AMALIYOTINING HOZIRGI HOLATI VA MAVJUD MUAMMOLAR TAHLILI - Masharipova Shaxlo Alisher qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu tadqiqotda liderlik kompetensiyalari asosida inson resurslarini rivojlantirish strategiyalarining nazariy va amaliy jihatlari o‘rganilgan. Tadqiqot davomida zamonaviy liderlik yondashuvlari, ularning xodimlar samaradorligiga ta’siri hamda tashkilot rivojlanishidagi o‘rni tahlil qilindi. Shuningdek, inson resurslarini boshqarishda liderlik kompetensiyalarining ahamiyati, ularni shakllantirish va rivojlantirish mexanizmlari ko‘rib chiqildi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, samarali liderlik kompetensiyalariga ega rahbarlar inson resurslaridan unumli foydalanishni ta’minlaydi hamda tashkilotning raqobatbardoshligini oshiradi. Shu asosda inson resurslarini rivojlantirishga qaratilgan strategik tavsiyalar ishlab chiqildi.