MATHCADDA XOS SON VA XOS VEKTORLARNI HISOBLASH - Sharofiddinov Iqboljon Usmonjon o‘g‘li; Jumaboyeva Mohlaroy Umidjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Mathcad dasturi yordamida matritsalarning xos sonlari va xos vektorlarini hisoblash usullari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida chiziqli algebra masalalarini yechishda Mathcad dasturining imkoniyatlari, matritisalar ustida amallar bajarish hamda xos son va xos vektorlarni aniqlash algoritmlari o‘rganiladi. Shuningdek, Mathcad muhitida matematik modellashtirish, hisoblash aniqligi va natijalarni grafik ko‘rinishda tasvirlash imkoniyatlari yoritiladi. Maqolada xos son va xos vektorlarning muhandislik, fizika, iqtisodiyot va axborot texnologiyalaridagi amaliy ahamiyati ham ko‘rib chiqiladi.