O‘SMIRLARDAGI AGRESSIVLIK: SABAB VA OQIBATLARI - Begiyeva Mamlakat Botirovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘smirlik davrida uchraydigan agressiv xulq-atvorning psixologik xususiyatlari, uning kelib chiqish sabablari hamda salbiy oqibatlari yoritilgan. O‘smirlarda agressivlikning shakllanishiga ta’sir etuvchi oilaviy, ijtimoiy va psixologik omillar tahlil qilingan. Shuningdek, agressiv holatlarning oldini olish va bartaraf etishda ota-ona, pedagog hamda psixologlarning o‘rni haqida fikr yuritilgan.