TARBIYASI QIYIN VA O`ZLASHTIRISH JARAYONIDA PSIXOLOGIK QIYINCHILIKLARGA UCHRAGAN O`QUVCHILAR BILAN MASHGʻULOTLAR OLIB BORISH - Ochilova Hilola Sayfullayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada tarbiyasi qiyin va o‘zlashtirish jarayonida psixologik qiyinchiliklarga uchragan o‘quvchilar bilan mashg‘ulotlar olib borishning samarali usullari yoritilgan. O‘quvchilarda uchraydigan xulq-atvor muammolari, emotsional zo‘riqish va ta’limdagi qiyinchiliklarning kelib chiqish sabablari tahlil qilingan. Shuningdek, psixologik korreksiya, individual yondashuv va profilaktik mashg‘ulotlarning ahamiyati haqida fikr yuritilgan.