O‘SMIRLARDA SALBIY XULQ SHAKLLANISHINING PSIXOLOGIK MASALALARI - Sankibaeva Gulistan Sdikovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘smirlarda salbiy xulq shakllanishining psixologik omillari va uning kelib chiqish sabablari yoritilgan. O‘smirlik davridagi emotsional o‘zgarishlar, oilaviy muhit, tengdoshlar ta’siri va ijtimoiy omillarning xulq-atvorga ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, salbiy xulqning oldini olish va uni bartaraf etishda psixologik yondashuvlarning ahamiyati haqida fikr yuritilgan.