MAKTAB O’QUVCHILARIDA STRESSNI BARTARAF ETISHDA PSIXOLOGNING VAZIFALARI - Choriyev Navroʻz Oltiboy o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada maktab o‘quvchilarida stress holatlarining yuzaga kelish sabablari hamda ularni bartaraf etishda maktab psixologining muhim vazifalari yoritilgan. O‘quvchilardagi emotsional zo‘riqish, xavotir va ruhiy charchoqning ta’lim jarayoniga ta’siri tahlil qilinib, psixologik yordam va profilaktik ishlarning samarali usullari haqida fikr yuritilgan.