O‘ZBEKISTONDA BARQAROR TURIZMNI RIVOJLANTIRISHNING MAKROIQTISODIY DETERMINANTLARI: INSTITUTSIONAL VA EKOLOGIK TRANSFORMATSIYA - ERMATOVA OSIYO MUHAMMADALI QIZI. (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada O’zbekistonda barqaror turizmni (Sustainable Tourism) rivojlantirishning makroiqtisodiy, ekologik va institutsional istiqbollari kompleks tarzda tadqiq etilgan. Mamlakatning 2025–2030-yillarga mo’ljallangan makroiqtisodiy barqarorlik strategiyasi doirasida turizm iqtisodiyotini an’anaviy ekstensiv o’sish modelidan intensiv va barqaror modelga o’tkazishning nazariy hamda amaliy jihatlari chuqur tahlil qilingan. Shuningdek, “Yashil iqtisodiyot” tamoyillarini joriy etish, resurs tejovchi texnologiyalardan foydalanish, Orolbo’yi mintaqasida ekologik reabilitatsiya dasturlarini amalga oshirish va transport-logistika tizimini “Yashil logistika” tamoyillari asosida transformatsiya qilish masalalari atroflicha yoritilgan.