O‘ZBEKISTONDA SAN’ATSHUNOSLIK, TEATR VA KINO TANQIDCHILIGINING SHAKLLANISH BOSQICHLARI HAMDA UNING SAN’AT ASARLARIGA TA’SIRI - KOMILOVA MUHLISA MAHAMMADJON QIZI (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu yirik ilmiy-tadqiqot maqolasida O‘zbekiston madaniy muhitida san’atshunoslik fani, xususan, teatr va kino tanqidchiligining mustaqil ilmiy-amaliy yo‘nalish sifatida shakllanishining murakkab tarixiy bosqichlari, taraqqiyot omillari va inqirozli davrlari kompleks tarzda tadqiq etilgan. XX asrning boshlaridagi jadidchilik harakatidan tortib, 70-80-yillardagi ma’muriy-buyruqbozlik tizimi sharoitida tanqidchilikning davlat mafkurasiga xizmat qiluvchi siyosiy quroldan chinakam estetik va san’atshunoslik fenomeniga aylanish jarayonlari chuqur tahlil qilingan.