ANTROPONIM (INSON ISMLARI) KOMPONENTLI MAQOLLAR - Ramazonova Mohichehra; Mirzayeva Feruza (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada antropanim (inson ismlari) komponentli maqollar va ularning til hamda madaniyatdagi o‘rni tahlil qilinadi. Maqollarda qo‘llaniladigan inson ismlarining semantik, stilistik va madaniy xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, bunday maqollarning xalq tafakkuri, urf-odatlari va qadriyatlarini aks ettirishdagi ahamiyati yoritiladi. Maqolada antropanimli maqollarning nutqdagi qo‘llanilishi va ularning tarbiyaviy ahamiyati ham tushuntiriladi. Xulosa sifatida antropanim komponentli maqollar til boyligini oshirish va milliy madaniyatni saqlashda muhim vosita ekanligi ta’kidlanadi.