ОИВ-ИНФЕКЦИЯСИ БИЛАН КАСАЛЛАНГАН БОЛАЛАРДА ГЕЛЬМИНТОЗЛАР - Эралиев У.Э. (TADQIQOTLAR, 2026)
Мақолада болаларда учрайдиган гельминтозлар ва уларнинг ОИВ- инфекцияси ривожланишига таъсири ҳақидаги тадқиқотлар таҳлил қилинган. Тадқиқот натижаларига кўра, вирус туфайли заифлашган иммунитет гельминтлар таъсирида янада сусайиб, ОИВнинг фаол ривожланиши учун қулай шароит юзага келади.