O‘SMIRLARDA SALBIY XULQ-ATVOR NAMOYON BO‘LISHINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Umirova Nilufar Baxtiyorovna; Ibragimova Shohista Toʻlqin qizi; Suvanova Sevara Ishkuvatovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘smirlik davrida salbiy xulq-atvor shakllanishining psixologik omillari, ijtimoiy muhitning ta’siri, oilaviy munosabatlar, tengdoshlar bosimi hamda zamonaviy axborot texnologiyalarining o‘smir ruhiyatiga ta’siri ilmiy va publitsistik yondashuv asosida tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘smirlarda agressivlik, tajovuzkorlik, intizomsizlik, internet qaramligi, zararli odatlarga moyillik kabi salbiy holatlarning kelib chiqish sabablari hamda ularni oldini olishning psixologik- pedagogik mexanizmlari yoritilgan.