TA’LIM XIZMATLARI O‘ZBEKISTONNING IJTIMOIY-IQTISODIY RIVOJLANISHI OMILI SIFATIDA - Mansurova Muzaffarra Maxsudovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Maqolada ta’lim xizmatlarining O‘zbekiston iqtisodiyotini rivojlantirishdagi ijtimoiy-iqtisodiy ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Inson kapitalini shakllantirish, malakali ishchi kuchini tayyorlash, milliy iqtisodiyot raqobatbardoshligini oshirish va aholi turmush darajasini yaxshilashda ta’limning o‘rni alohida yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida ta’lim tizimini isloh qilish, ta’lim xizmatlari xususiy sektorini rivojlantirish hamda ta’lim jarayoniga axborot-kommunikatsiya texnologiyalarini joriy etishga qaratilgan strategik tashabbuslar tahlil qilinadi.