ZAMONAVIY IMPLANTOLOGIYA RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Qamariddinzoda Fotimabonu Qamariddinovna; Maxmudov G. A (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy implantologiyaning rivojlanish tendensiyalari, yangi texnologiyalar va klinik yondashuvlar tahlil qilingan. Dental implantlarning biologik moslashuvi, materialshunoslikdagi yangiliklar, raqamli texnologiyalar (CAD/CAM, 3D rejalashtirish) hamda jarrohlik usullarining takomillashuvi yoritilgan. Implantologiyaning muvaffaqiyati va uzoq muddatli natijalariga ta’sir qiluvchi omillar ham ko‘rib chiqilgan.