TIBBIY TA’LIM MUASSASALARIDA SUNI’Y INTELLEKTNI QO‘LLASHNING ISTIQBOLLARI - Ilyasova Munisa Mirvaliyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tibbiy ta’lim muassasalarida sun’iy intellektni joriy etish va undan kelib chiqadigan istiqbolli imkoniyatlar, zamonaviy tibbiy ta’lim jarayonida sun’iy intellekt texnologiyalarining o‘rni, ularning ahamiyati va ta’lim sifatini oshirishdagi roli chuqur tahlil etiladi. Intern va talabalarning bilim va ko‘nikmalarini oshirish, tibbiy qarorlarni tez va aniq qabul qilish, tibbiy simulatsiya, individuallashtirilgan o‘quv rejalarini yaratish hamda kasbiy malakani mustahkamlashda sun’iy intellektning keng ko‘lamli imkoniyatlari yoritiladi. Tadqiqotda zamonaviy tibbiy ta’limda innovatsion yondashuv va axborot texnologiyalari integratsiyasining dolzarbligi ham yoritilgan.