AMIR TEMUR VA MUSIQA - O’ktamova Gulmira Sherali qizi; Abdullayev Zuhriddin Abdujabbor o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Amir Temur davlati nafaqat harbiy qudrati, balki ilm-fan va madaniyat rivojiga ko’rsatgan ulkan e’tibori bilan ham mashhurdir. Sohibqironning shaxsiy qiziqishlari va homiyligi tufayli musiqa san’ati Temuriylar saroyida yuksak darajada qadrlangan. Ushbu maqola Amir Temur hukmronligi davrida musiqa madaniyatining o’rni, uning rivojlanishiga ta’sir etgan omillar hamda o’sha davr musiqa asboblari va janrlarini tarixiy manbalar asosida tahlil qiladi. Tadqiqot Temur davri musiqasining o’ziga xos xususiyatlarini ochib berishga qaratilgan bo’lib, uning mintaqa madaniy merosidagi ahamiyatini yoritadi.