KIBERBULLING MUAMMOSI VA YECHIMLARI - Berdimurodova Mahbuba Baxtiyor qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada kiberbullingning zamonaviy jamiyatdagi dolzarb muammolardan biri sifatidagi o‘rni, uning yoshlar ruhiyati va ijtimoiy hayotiga ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Internet va ijtimoiy tarmoqlarning keng rivojlanishi natijasida onlayn zo‘ravonlik, tahqirlash va psixologik bosim holatlari ortib borayotgani statistik ma’lumotlar asosida yoritilgan. Tadqiqot davomida kiberbullingning asosiy sabablari, shakllari va oqibatlari o‘rganilib, xalqaro tashkilotlar hamda olimlarning fikrlari tahlil qilindi. Shuningdek, muammoning oldini olish bo‘yicha ta’limiy, psixologik va texnologik yechimlar taklif etildi.