INKLYUZIV TA’LIM SHAROITIDA MAKTAB PSIXOLOGINING FAOLIYATI - Rajapova Dilnoza Ergashbek qizi; Qo'chqorova Oygul Jumanazarovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada inklyuziv ta’lim sharoitida maktab psixologining faoliyati, uning o‘quvchilarni ijtimoiy-psixologik qo‘llab-quvvatlashdagi o‘rni hamda ta’lim jarayonidagi asosiy vazifalari yoritilgan. Shuningdek, alohida ta’lim ehtiyojiga ega bo‘lgan bolalarning maktab muhitiga moslashuvi, ularning psixologik rivojlanishini ta’minlash, ota-onalar va pedagoglar bilan hamkorlikni tashkil etish masalalari tahlil qilingan. Maqolada inklyuziv ta’lim jarayonida uchraydigan psixologik muammolar va ularni bartaraf etishning samarali usullari haqida fikr yuritilgan. Inklyuziv ta’lim muhitida sog‘lom psixologik iqlim yaratishning ahamiyati ilmiy-amaliy jihatdan asoslab berilgan.