OʼSMIR YOSHDAGI BOLALARDA XAVOTIRLANISH HISSINING PAYDO BOʼLISHIGA SABAB BOʻLUVCHI PSIXOLOGIK OMILLAR - Kamilova Nafisaxon Ergashevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘smir yoshdagi bolalarda xavotirlanish hissining paydo bo‘lishiga sabab bo‘luvchi psixologik omillar yoritilgan. Xavotirning emotsional, kognitiv va ijtimoiy jihatlari tahlil qilinib, uning shakllanishiga ta’sir etuvchi ichki va tashqi omillar ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, xavotirlanishni kamaytirish va profilaktika qilish bo‘yicha psixologik yondashuvlar bayon etilgan.