MAPLEDA MA’LUMOT TIPLARI TIZIMI VA UNING OBYEKTGA YO‘NALTIRILGAN DASTURLASH BILAN BOG‘LIQLIGI - Sharofutdinov I.U; Solijonova Z.Sh (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu ilmiy maqolada Maple dasturlash muhitidagi ma’lumot turlari tizimi, ularning matematik va dasturiy ishlov berishdagi ahamiyati hamda obyektga yo‘naltirilgan dasturlash (Object Oriented Programming — OOP) bilan bog‘liqligi tahlil qilinadi. Maqolada Maple muhitida qo‘llaniladigan sonli, mantiqiy, satrli va murakkab ma’lumot turlari, ularning strukturalari va funksional imkoniyatlari batafsil yoritilgan. Shuningdek, Maple dasturida modullar, paketlar va obyektga yo‘naltirilgan elementlarning ishlash prinsiplari ham ko‘rib chiqilgan. Mazkur maqola dasturlash, matematik modellashtirish va kompyuter algebra tizimlari bilan shug‘ullanuvchi talabalar hamda tadqiqotchilar uchun mo‘ljallangan.