MAPLEDA FUNKSIYA GRAFIGINI QURISH - Sharofutdinov Iqboljon Usmonjon o‘g‘li; Xoshimjonova Sevara Elmurod qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Maqolada Maple dasturi yordamida funksiyalar grafiklarini qurish usullari va ularning amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida Maple muhitida ikki va uch o‘lchovli grafiklarni hosil qilish, funksiyalarni vizual tahlil qilish hamda matematik modellashtirish jarayonlari o‘rganiladi. Shuningdek, grafik qurishda qo‘llaniladigan asosiy buyruqlar, parametrlar va grafiklarning xossalarini o‘zgartirish imkoniyatlari yoritiladi. Maqolada Maple dasturining ta’lim, muhandislik, fizika va axborot texnologiyalaridagi qo‘llanilishi ham ko‘rib chiqiladi.